Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

@Danny9 - to jsi s World Elite musel obětovat ještě Lounge Key vstup?  Nebo to bylo pro doprovod?

0 Citovat

Mate nekdo zkusenost s Vienna Lounge, jestli muzu jit na svoji World Elite kartu zdarma a doprovod na Lounge Key nebo v tomto pripade budu muset i ja na Lounge Key?

0 Citovat

@vlastimil B je správně.

@tomas ano, tak jsme to udělali.

1 Citovat

Má cenu plácat LK vstup na salonek v Praze na T2 ve večerních hodinách? Zavírají v deset, jak to tam vypadá s nabídkou po té osmé hodině? Dík

0 Citovat

Budvar i Becherovku mají.

Nakonec, nahlédnout tam člověka nechají...

1 Citovat

https://twitter.com/skrblik/stat...g&s=19

0 Citovat

nemá

1 Citovat

Deny napsal(a): Má cenu plácat LK vstup na salonek v Praze na T2 ve večerních hodinách?

Zeptám se analogicky. Odlet z PRG T2 v pondělí v 8:20. Je reálné se tam vůbec dostat? Ptám se kvůli tomu, zda si mám brát v Praze hotel se snídaní nebo bez.

0 Citovat

Tak ty plácat volné vstupy nemusiš;-) Myslím, že ano, z vlastní zkušenosti, problém je peak hours 10-13h. Bez záruky...

0 Citovat

Cestuji se seniorem 80+, tak to je spíš o všeobecné pohodě před odletem.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

 

Zeptám se analogicky. Odlet z PRG T2 v pondělí v 8:20. Je reálné se tam vůbec dostat? Ptám se kvůli tomu, zda si mám brát v Praze hotel se snídaní nebo bez.

Aktualnu stav dneska mezi 7-8 rano Erste Premier na T2 - zadne omezeni na vstupu, ale uvnitr dost plno, hlavne cast vpravo od vchodu, kde je snidanivy bufet, skoro neni kde sedet. Nabidka jidla dost zakladni (pomazanky, sunka, syr…), pred chvili dosel pomerancovy dzus (snad doplni) a z alkoholu je vypity gin a becher. Fronta na kafe, toaletu… 

0 Citovat

To máte všichni Erste kreditky? :D  Nemáte kontakt na bankéře kterej by mi odpustil těch 250k vkladu k založení té kreditky? :D 

1 Citovat

Danny.709 napsal(a):

@vlastimil B je správně.

@tomas ano, tak jsme to udělali.

Tak jak to je. Sám na KK, ostatní na LK, nebo všichni na LK. Protože jsem někde četl, že 1.varianta je OK ve Vídni.

0 Citovat

@tramin Sám jsem šel na kreditku MasterCard WE zdarma (od ČSOB), doprovod šel na Lounge Key. Mě nenapadlo, že doprovodu nebude fungovat KK od ČS, tak až když jsem byl vpuštěn a jim to házelo poplatek 29e, tak jsme hledali všemožné kreditky, ale žádná už nefungovala. U Slováka Martina by nebyl problém vstup dvou lidí na mé dvě různé kredity.

0 Citovat

Se vstupy zdarma na MC World od mBank je konec. I na webu už píšou "zvýhodněné vstupy". ☹️

0 Citovat

Standa 009 napsal(a):

Myslím si, že to tu nikde nebylo:

Komerční banka přešla od Loungekey k DragonPass.

KB má zdarma ke svému tarifu "TOP nabídka" debetní kartu VISA Platinum, ke které dává 4 volňásky. Další vstupy jsou za 26 euro.

Má další výhody jako cestovko pro rodinu, pojištění karet Merlin, výběry všude za 0,- atd..

TOP nabídka je za 490 Kč měsíčně, při splnění kritérií zdarma. Kritéria jsou depozita 1,5 mio nebo 100tis obrat nebo úvěry 5,0 mio.

 

KB TOP Nabídka je od ledna 2023 již za 1490 Kč/měsíčně. Pokud splníte např. podmínku příchozí platbu na účet celkem 100.000 Kč měsíčně nebo jedna platba min. 70.000 Kč a druhá 30.000 Kč, tak se poplatek neplatí. Máte možnost si k tomuto účtu vybrat až 2 platební karty PREMIUM např. debetní VISA PLATINUM a kreditní MC WORLD ELITE. U tohoto účtu je zdarma cestovní pojištění v rámci celého světa a také pojištění karet MERLIN. Karta VISA PLATINUM má vstupy do salónku s poplatkem. Neomezené množství vstupů bez poplatku zdarma pro majitele karty MC WORLD ELITE jsou po načtení karty u obsluhy salónku. Pokud jste registrovaní v aplikaci DRAGONPASS, tak máte 4 vstupy ročně do salónku bez poplatku např. pro doprovod. Pro vstup do letištního salónku MASTERCARD LOUNGE v Praze stačí načíst u obsluhy kartu MC WORLD ELITE buď plastovou nebo v elektronické podobě (např. z aplikace GOOGLE PAY PENĚŽENKA). Při tomto způsobu načtení platební karty pro vstup pro vás jako majitele karty se neodečte z karty žádný poplatek a ušetříte si 4 vstupy z aplikace DRAGONPASS např. pro náctileté děti. V Praze vyzkoušeno teď v červnu. Ale na některých jiných letištích po nás stále chtěli aplikaci LOUNGEKEY nebo MASTERCARD AIRPORT EXPERIENCES - tato apka nejde stáhnout klasickým způsobem v obchodě pro ČR. Bohužel jsem nedávno měnila na GOOGLE účtu profil na český, tak jsem apku stáhla neoficiálně. Nicméně se mi stejně nepovedlo ani do jedné aplikace zaregistrovat moji českou kartu MC. Psala jsem na jejich podpory, tak uvidím, jestli odpoví, proč číslo mojí karty nejde registrovat. Je tady někdo, kdo má s tím zkušenost a poradil by? Ty 4 vstupy zdarma ročně z Dragonpass asi nebudou stačit, pokud karta nepůjde načíst přímo na vstup bez poplatku bez použití apk DP.

0 Citovat

Tak DragonPass je určitě dobrá volba, držím si ho navíc, protože je mraky dobrých salonků nejen v Asii/US, kam se s LK/PP nedostanete. Kromě US/Asie třeba FRA, FNC.

0 Citovat

To Vavca78 - jestli se zkoušíš zaregistrovat do Loungekey s kartou od KB, tak to ti opravdu fungovat nemůže. Tam ti půjde třeba Premium karta od ČSOB. Ona KB má smlouvu jen s Dragonpassem a s tím zase nekamarádí ČSOB. V průběhu času se to mění, stejně jako se střídá VISA s Mastercard. 

0 Citovat

Zkušenost ze salónku Erste - v pátek kolem 10:30 bylo v salónku skoro plno, z teplého pouze vývar a vařená vajíčka. Jinak pomazánky, sýry a salámy. Vstup byl na Dragonpass. Když jsem odcházel, tak nesli nějaké těstoviny nebo něco podobného. 

0 Citovat

V Praze v Erste je to s teplým vždycky problém .. Je tam jen přes oběd, zažil jsem tam převážně jenom kuřízek .) a to ješě jenom v době oběda :(

0 Citovat

Revolut Premium přechází od 01.08. na Dragonpass

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

V Praze v Erste je to s teplým vždycky problém .. Je tam jen přes oběd, zažil jsem tam převážně jenom kuřízek .) a to ješě jenom v době oběda :(

Parkrat sem tam taky zazil, ze jedna sekce byla lepe vybavena nez ta druha..

0 Citovat

A propos Revolut, celkem příjemně mě teď překvapili. Na letišti v Jerevanu klasické Wizz zpoždění 2 hodiny, let zaregistrován, tři hodiny před odletem jsme chtěli do salonku, vouchery nikde, neměl jsem nervy čekat na chatu na spojení s agentem, tak jsme šli na LoungeKey. Vouchery dorazily asi pět minut poté. Po zpětném dotazu, jak je to s rychlostí jejich doručování, se na chatu omluvili a poslali nové vouchery s využitím kdekoliv v budoucnu...

0 Citovat

Btw stránky Mastercardu uvádí, že držitelé MC World platí 29 EUR za vstup do salónku ve Vídni. Pokud není výjimka pro vaši banku.

https://www.mujmastercard.cz/pre...lonky.html

V tichosti provedená změna. K tomu myslím, že MC Gold měla ještě loni vstup zdarma do salónku v Bratislavě. Taky chybí.

0 Citovat

To je smutný, zrovna jsem si koupil let z VIE. Ale KB pořád na stránkách uvádí, že to jde, takže asi podle banky?

0